oerdis-300

Boek: ‘Oerdis, ons menu was vroeger zo gek nog niet’

Liesbeth Smits en Henk Huizing
Een uitgave van InnovatieNetwerk en Nederlands Openluchtmuseum

Overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten: het zijn de grote problemen van de moderne tijd. In dit boek wordt de oplossing voor deze problemen gezocht in het verre verleden. Hoe aten de eerste mensen? Hoe goed was die voeding afgestemd op hun lichaam? Oerdis is een fascinerend verslag van een speurtocht in het verleden, met verrassende uitkomsten voor de huidige praktijk. Met dagmenu’s en recepten om zelf ook eens Oerdis uit te proberen!

Het eerste boek over Oerdis is nog steeds te bestellen via KMuitgevers en via Bol.com

Oerdis II cover

Boek: ‘Oergezond met Oerdis’

In dit tweede boek over Oerdis lees je hoe wetenschappers denken over Oerdis en wordt er verslag gedaan van het eerste Nederlandse wetenschappelijk onderzoek naar Oerdis.

Verder staat het boek vol met recepten, tips en dagmenu’s, voor als je Oerdis zelf wilt uitproberen.

Het boek Oergezond met Oerdis kost € 9,95 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via:

 
Frits-Muskiet-small

‘U bent wat u eet, maar u moet weer worden wat u at’

De Groningse hoogleraar Frits Muskiet is een van de meest prominente onderzoekers op het terrein van Oerdis. Hij heeft zijn betoog uiteengezet in het artikel U bent wat u eet, maar u moet weer worden wat u at’. Gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Klinisch Chemisch Labgeneeskunde (2005).

Oerdis in de pers

Links

Vragen over Oerdis

Heeft u nog vragen over Oerdis, bezoek dan de Oerdis FAQ. Hier kunt u veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Ook kunt u hier contact opnemen mocht u nog meer vragen over Oerdis hebben.